Over de auteur

Mirjam Graat werd op 8 maart 1980 geboren in Maastricht.

Hier bracht zij haar jeugd door totdat ze op twintig jarige leeftijd ‘voor een jaartje’ naar Engeland vertrok. Dit jaartje werden er tien. Deze tien jaar bracht ze vooral werkend door als horeca en retail manager. Dat zoveel en zo hard werken leuk leek, maar niet nodig en niet gezond was leerde ze pas later.

Engeland is ook het land waar het hardloopvirus toesloeg. En wel in 2005. Nadat een collega haar uitdaagde een marathon te lopen liep ze in dat jaar haar eerste wedstrijd, de Amsterdam marathon. Deze zou zeker niet de laatste zijn…

In 2010 verhuisde Mirjam terug naar Nederland en koos voor Den Haag als woonplaats. Lekker trainen in de duinen was het motto. Ze zette haar management ervaringen in en werkte als vervangend bedrijfsleider voor een bakkersbedrijf op het moment dat ze in 2012 een knobbeltje in haar borst ontdekte.

Deze gebeurtenis zorgde voor een omslag in haar leven. En zeker niet in negatieve zin. Mirjam is inmidels genezen van kanker en diplomeert in juli 2016 als Verpleegkundige Algemeen Ziekenhuis.

Hoe dit allemaal ging leest u in ‘Mijn kankermarathon’. Een boek dat luchtig en met de nodige zelfspot geschreven is. Het verhaal gaat lang niet alleen over kanker en bevat aspecten die velen zullen aanspreken. Het doel is anderen die in een soortgelijk proces verzeild raken een hart onder de riem te steken. Namens Mirjam wens ik u veel leesplezier.

DSC_7697-2-1